Dronefoto og flyvning nær lægehelikopter-landingsplads (HEMS)

Som dronefører har man et ansvar for, at loven bliver opretholdt under flyvning. Derfor kræver det et indgående kendskab til lovgivningen og derfor et dronebevis, når vi vil flyve inden for bymæssigt område.

For at minimere risici, og for at følge bekendtgørelsens regler er det vigtig, at man forinden flyvning orienterer sig i det område, hvor dronen skal sættes op. Det er typisk problemfrit, men engang i mellem bliver vi mødt af særlige restriktioner – En af dem er landingsplader til vores kære lægehelikoptere – Også kaldet HEMS (Helicopter Emergency Medical Services). Disse flyver lavt, og for at undgå kollisioner eller risici, gælder det, at man skal holde sig under en vis højde, når dronen befinder sig indenfor 1-2 kilometer af HEMS’en. Indenfor 1 km afstand må vi ikke bevæge os højere end HEMS’ens højde.

Forleden havde jeg en opgave indenfor 1 kilometers-grænsen fra en af Skejby Sygehuses lægehelikopter-platforme. Med god planlægning og orientering om stedet, blev opgaven udført smerte- og risikofrit, og kunden fik sine billeder af deres flotte, nye bygning i Aarhus Nord.

Droneflyvning nær HEMS

Jeg laver også still-billeder fra jorden, hvilket også var en del af opgaven her. Flot arkitektonisk kontorbygning.

Styrelsen for patientklager

Skudt for Styrelsen for Patientklager